Iz prve šape – saveti za putovanje sa psom

Iz prve šape – saveti za putovanje sa psom

Čivave, Antigona i Miškin vas savetuju iz prve šape u vezi ishrane i brige u toku putovanja.

Hej, evo nas opet! Baš smo poželeli da i mi lanemo po nešto o stvarima oko kojih treba da povedete računa dok putujete sa psom.

Naši dvonogi prijatelji jednaki su i punopravni članovi naše porodice koliko i mi četvoronošci, i zato im dopuštamo da nas prate na putovanjima bilo da su u pitanju vikend varijante ili duži odmori.

Pa zašto i vi ne biste putovali sa svojim psom?

Ono što je za vas dvonoge važno kada se odlučite na ovaj korak je da obezbedite vašem psu da bude zadovoljan tokom putovanja. Zato nas dvoje imamo nekoliko korisnih saveta u vezi ishrane i brige o vašim najboljim prijateljima dok ste na putu.

Agios Andreas- Peloponez- Paw traveller

Mi četvoronosci smo osetljivi i možemo ispoljavati neobično ponašanje tokom putovanja jer svaka promena može biti stresna.

Eto na primer, nas dvoje se potpuno drugačije ponašamo kada negde putujemo.
Miškin zadrema čim sedne u auto kao da je u najlepšem perjanom krevetiću, dok Antigona muku muči da se namesti i veći deo puta provede na svojim nožicama. Zato ona često bude privilegovana i uzeta u naručje- ma prava princeza!

I kada stignemo na odredište opet se ne ponašamo isto.
Antigona odmah po dolasku misli da je to njeno kraljevstvo kojim može da landara koliko je šape nose, i da su svi okolo njeni podanici čija je jedina svrha postojanja da baš njoj udovoljavaju, dok je Miškin nepoverljiv i uglavnom gleda da bude u blizini dvonogih i da ih nikako ne ispušta iz vida.

Antigona- Pelion- Paw traveller

Ovi naši saveti pomoći će vam da vaše putovanje sa psom bude što bezbrižnije, i da svi zajedno uživate i stičete nova iskustva u upoznavanju sa novim kulturama i čarima putovanja.
Dosta lajanja, evo nekoliko saveta!

Jedan od najvažnijih saveta za dobrobit nas četvoronožaca tokom putovanja je da budemo dovoljno hidrirani.

Mesinija- Paw traveller

Ako ste nas poveli na duže putovanje obavezno ponesite vodu.
Mi moramo da pijemo vodu često i morate računati da pravite češće pauze kako biste nam obezbedili priliku da se olakšamo i obavimo posao. Znači, pauza za toalet je obavezna!

Sa sobom obavezno ponesite hranu na koju smo navikli kako bismo izbegli stomačne tegobe poput mučnine i proliva.
Probiotik za pse je takodje obavezan! Jedna kafena kašičica kao dodatak obroku pomaže u izbegavanju dijareje i obezbedjuje pravilan rad creva.

Mala pseća apoteka 

Ishranu nam prilagodite kao što to inače radite kod kuće, i tako ćemo izbeći nezgode i nelagodnosti tokom zajedničkog putovanja.
Ljudsku hranu tokom putovanja svedite na minimum.Nedajte se polakomiti ma koliko mi inteligentno pravili tužna lica ili vam upućivali najsladje pseće poglede. Samo da znate, mi to radimo namerno!

Antigona- Paw traveller

Ponesite krevetić ili ćebe i igračke kako biste nam u drugačijem okruženju obezbedili da se osećamo što prijatnije i kao kod kuće.

Osim krevetića i igrački, i hrane koju smo već spomenuli, ne zaboravite da spakujete i higijenske kesice (ukoliko ste zaboravili da kupite poslužiće i one obične (za zamrzivač) koje sigurno imate u kući. Spakujte i povodac, sredstvo protiv buva i krpelja i dokumenta.

Eto, nije toliko komplikovano pripremiti se za zajedničko putovanje, a mi četvoronošci volimo avanturu koliko i vi dvonogi pa bi prava šteta bila da ne putujemo zajedno.

Nadamo se da smo ovim postom podstakli one koji svoj život dele sa psom da na sledeće putovanje otputuju skupa.