Sera Med Nematol – 50 ml

Sera Med Nematol  50 ml – lek protiv Camallanus parazita

  • Bolest izazvana parazitskim crvom Camallanus
  • Riblji paraziti koji se nastanjuju u rektumu
  • Bolest se uglavnom javlja kod kod angelfish, diskusa i živorotki
  • Tretman lečenja traje 2 dana

4,370.00 din

Šifra proizvoda: 29157 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Crvi roda Camallanus su riblji paraziti koji se nastanjuju u rektumu. U prvo vreme kada je broj parazita mali riba se normalno ponaša. Kada se broj parazita uveća ribica uglavnom ugine usled oštecenja rektuma. Oštećenje nastaje usled mehaničkog delovanja parazita. Parazit se kači za zid rektuma u delu gde zaustavlja cirkulaciju krvi ili plazme. Kada dođe do nekroze tog dela, parazit prelazi na drugo mesto u neposrednoj blizini. Takva oštećena mesta rektuma su idealna za sekundarne infekcije.

Sera Med Professional Nematol je posebno efikasan u borbi protiv Camallanus  parazita, okruglastog crva iz roda Capillaria koji se uglavnom javljaju kod angelfish, diskursa i živorotki. Takođe se može koristiti u borbi protiv pinworms-a (Oxyurida). Namenjen za ribice koje žive u slatkovodnim i morskim akvarijumima.

Omogućava lako i precizno doziranje.

Uputstvo za upotrebu:

Dodati 1 ml seruma na svakih 40 litara akvarijumske vode. Ravnomerno rasporediti preparat mešanjem vode. Ukloniti biološke filtere uključujući UV lampe i aktivni ugalj. Nakon 2 dana promeniti 80% količine vode u akvarijumu. Postupak ponoviti nekog perioda (oko 10 dana) kako bi se uništili paraziti koji su se u međuvremenu izlegli iz jaja. Očistiti biološke filtere pre nego se ponovo stave u rad.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Sera