Sera Med Tremazol – 100 ml

Sera Med Tremazol 100 ml – lek protiv crva i metilja

  • Lek protiv parazita koji napadaju škrge ribica i kožu
  • Parazitima su posebno podložne ribice iz roda ciklida
  • Pored Dactylogyru i Gyrodactylu parazita lek se uspešno bori i protiv Bothriocephalus
  • Tretman lečenja traje 6 sati

3,700.00 din

Šifra proizvoda: 29162 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Infekcije škrga nastale parazitom Dactylogyrus i kože nastala parazitom Gyrodactylus predstavljaju čest problem akvarista. Ovim parazitima su posebno podložne ribice iz roda ciklida. Nelečenje bolesti dovodi do uginuća ribica u akvarijumu.

Sera Med Professional Tremazol poseduje veoma efikasan Praziquantel, koji se veoma uspešno upotrebljava za eliminaciju parazita. Patentiran kompleks obezbeđuje dobru topivost aktivne supstance u vodi, koja brzo deluje na uzročnike. Spektar delovanja je veoma širok. Pored škržnih parazita (Dactylogyrus) i kožnih parazita (Gyrodactylus) izuzetno je efikasan u borbi protiv pantljičare (Bothriocephalus). Lečenje je veoma efikasno i dobro podnošljivo.

Neki od simptoma infekcije riba sa Dactylogyrus i Gyrodactylus: Ribica potamni, brzo diše, češe se o predmete u akvarijumu, iz škržnih poklopaca se vide povređeni, pobeleli škržni listići, škrge su otekle, diše na jednu škrgu dok je druga obično zatvorena, pokušava da uzme vazduh sa površine vode.

Simptomi infekcije sa pantljičarom: Ribica potamni, izgubi apetit, ima beo izmet.

Uputstvo za upotrebu:

Dodati 1 ml seruma na svakih 15 litara akvarijumske vode. Ravnomerno rasporediti preparat mešanjem vode. Nakon 6 sati od sprovođena tretmana (ili sa pojavom zamućenosti vode) promeniti 80% količine vode u akvarijumu. Nakon 8 dana terapije, ukoliko je potrebno, ponoviti tretman. Biološki filteri se ne moraju uklanjati ali ih treba oprati kako nakon sprovođenja tretmana.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Sera