Orion Pharma Apto-Flex sirup – 500 ml

Orion Pharma Apto-Flex sirup – 500 ml

5-komponentni dodatak ishrani sa antioksidansima, za očuvanje zdrave funkcije zglobova. Za pse i mačke.

6,100.00 din

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 29983 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Sastojci na 100 ml:

 

Sadržaj hranjivih materija

Sirovi proteini      14 %
Ugljeni hidrati       35 %
Sirove masti           0%
Voda                    46,7%
Pepeo                    0,6 %

 

Sastav:

 

Hijaluronska kiselina             140 mg
Hidrolizovani kolagen       14000 mg
MSM (metilsulfonilmetan)   1000 mg
Glukozamin sulfat                 800 g
Hondroitin sulfat                    400 mg
Ekstrakt brusnice                   100 mg

 

Dodatne supstance:

 

Invertni sirup 70%     50 g,
Limunska  kiselina      1,12 g,
Karamel                       0,5 g,
Kalijum sorbat             0,13 g

 

Energetska vrednost: 843,8 kJ

Osobine:

Novi tip hondroprotektivnog agensa u tečnom obliku, zasnovan na idealnoj kombinaciji tradicionalnih supstanci, koje se koriste za očuvanje zdrave funkcije zglobova, hrskavica i ligamenata (glukozamin sulfat, hondroitin sulfat, MSM), kojima su dodati visoko efikasna hijaluronska kiselina i kolagen. Aptoflex sirup sadrži čiste  i time u potpunosti aktivne komponente. Svi sastojci Aptoflex sirupa su prehrambene klase i mogu se koristiti za ljudsku ishranu ( imaju čistoću od preko 90 %).

Kolagen: glavna komponenta i izvor strukturalnih, zaštitnih i nutritivnih amino kiselina zglobne hrskavice. Sprečava dege­neraciju zglobne hrska­vice i poboljšava elas­tičnost kostiju.

MSM: MSM (metilsulfonilmetan) predstavlja prirodni izvor organskog sumpora, minerala koji pored toga što se nalazi u MSM-u, čini i sastavni deo hrskavice. Neophodan je organizmu za održavanje vezivnog tkiva i funkciju zglobova, odgovarajuću enzimsku aktivnost, hormonsku ravnotežu i pravilnu funkciju imunološkog sistema. Ima analgetičko i antiinflamatorno dejstvo, ublažava bol, utiče na povećanje sinovijalne tečnosti u zglobovima i štiti hrskavicu od oštećenja.

Hondroitin sulfat: Hondroitin sulfat je deo velikog proteinskog molekula (proteoglikan) koji daje elastičnost hrskavici, stimuliše proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline, glavnih sastojaka u podmazivanju zglobova. Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok i doprinosi elastičnosti hrskavice. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice

Glukozamin sulfat: je gradivni element zglobne hrskavice, ima vitalnu ulogu u formiranju i oporavku zglobne hrskavice. Obezbeđuje glatkoću, jačinu i elastičnost zglobova i spečava njihovo oštećenje. Glukozamin-sulfat ima i antiinflamatorna svojstva i inhibira procese degradacije zglobne hrskavice, tako što smanjuje stvaranje interleukina 1 beta, koji je glavni faktor zapaljenja koje oštećuje hrskavicu. Takođe, smanjuje stvaranje enzima koji razgrađuju hrskavicu, te i na taj način ostvaruje svoj povoljan efekat na zglobnu hrskavicu.

Hijaluronska kiselina: gradivni sastojak zglobne hrskavice i sinovijalne tečnosti, koja podmazuje zglobove, obezbeđuje mekoću, fleksibilnost i viskozitet hrskavica.

Ekstrakt brusnice: antioksidansi i vitamini

Upotreba:
Za pse i mačke – ishrana i regeneracija zglobova, hrskavica i ligamenata

Preventivna upotreba: kod velikih i teških pasa, kod sportskih pasa, gojaznih i starijih pasa, kod štenaca brzo rastućih rasa – za ishranu, zaštitu i regeneraciju zglobova, hrskavica i ligamenata, poboljšanje mobilnosti, prevenciju artritisa.

Terapeutska upotreba: osteoartroze kod pasa i mačaka, displazije zglobova, osteoartritisi, nakon ortopedskih operacija i povreda loko-motornog sistema, kod bolova ortopedskog porekla – omogućava brže i lakše lečenje, oslobađa bola, olakšava kretanje zglobova, usporava progresiju artroze. Takođe, kao podrška kretanju kod gojaznih pasa.

 

Ciljne vrste : psi i mačke

 

Doziranje i način primene:

Preporučene doze:

 Psi:

  0-10 kg    2,5 ml
10-20 kg    5ml
20-40 kg  10ml
40-60 kg  15ml

 

Za preciznije doziranje i za druge težinske kategorije koristiti dozu:

5 ml / 20 kg telesne težine   .

Mačke:

 2,5-5 ml po mački     .

 

Dužina primene zavisi od indikacija i efekata upotrebe APTO-FLEX-a.

Za  preventivnu upotrebu, davati  APTO-FLEX u trajanju od 3 meseca, onda pauzirati 1 mesec, zatim ponoviti ovaj ciklus.

Za  terapeutsku upotrebu koristiti APTO-FLEX dugoročno.

Savet za pravilnu primenu

Ukupnu dozu treba podeliti u nekoliko doza (2-3 doze) i davati direktno u usnu šupljinu ili  pomešati sa hranom.
Promućkati pre upotrebe.

 

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Proizvođač

Orion Pharma