DRN Enteromicro Pasta Complex – 15 ml

DRN Enteromicro Pasta Complex – špric 15 ml   

Dodatak dijetetskoj hrani za pse i mačke, štence i odrasle, za smanjenje akutnih poremećaja crevne apsorpcije. Obezbeđuje savršenu ravnotežu crevnog ekosistema kod pasa i mačaka.

1,900.00 din

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 30005 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

ENTEROMICRO ®pasta complex   

Dodatak dijetetskoj hrani za pse i mačke, štence i odrasle, za smanjenje akutnih poremećaja crevne apsorpcije. Obezbeđuje savršenu ravnotežu crevnog ekosistema kod pasa i mačaka

Enteromicro® pasta Complex je simbiotik (probiotik i prebiotik zajedno), koji sadrži : frukto-oligosaharide (FOS), goveđi kolostrum, proizvode kvasca (β-glukani i manan oligosaharidi – MOS), biljne masti (suncokretovo i sojino ulje), prah ekstrakta slada, vitamini B1, B2, B6, Niacin, vitamin E, natrijum hlorid, kalijum hlorid, Enterococcus Faecium.

Takođe sadrži butirate (soli buterne kiseline), Rubrus fructicosus ( divlja kupina), Foeniculum vulgare( komorač), pektine, dekstrine i digestivne enzime.

Analitičke komponente:

Sirovi proteini                                4,85 %

Sirova mast                                   47,32 %

Sirovi pepeo                                    1,5 %

Sirova vlakna                                   0,5 %

Natrijum                                       770 mg / kg

Kalijum                                        1030 mg / kg

Dodaci po kg:

Organoleptički aditivi:

2b09211 glicerol tributirat                      10,000 mg

2b Rubus fructicosus L. (divlja kupina) 10,000 mg

2b Foeniculum vulgare ( komorač)          5,000 mg

Nutritivni aditivi:

3a820 vitamin B1                  600 mg

3a vitamin B2                        500 mg

3a831 vitamin B6                  600 mg

3a314 niacin                       7.500 mg

3a700 vitamin E            10.000 mg

Zootehnički aditivi

4b Stabilizatori crevne flore

4b1707 Enterococcus Faecium (NCIMB 10415) UFC 940 x 109

Osobine

  1. Mikrokapsulirani Enterococcus Faecium: ima povoljan efekat na ravnotežu crevnog ekosistema i podržava njegov imunitet podstičući odgovor antitela. Mikrokapsulacija omogućava laktobacilu da stigne netaknut do creva i da za vrlo kratko vreme izvrši svoje blagotvorno dejstvo na crevnu mikrofloru, stimulišući je da bolje apsorbuje hranljive materije.
  2. Kolostrum je sekret koji proizvodi dojka u 36 sati nakon rođenja i neophodan je za prenos pasivnog imuniteta prolaskom IgG, IgA i IgM, koje štenci apsorbuju u gastrointestinalnom traktu. Bogat je Cu, Zn, Fe, vitaminima rastvorljivim u mastima i laktoferinom, koji je u stanju da utiče na imunološki odgovor kože, kako bi smanjio upalu, jer smanjuje lokalnu proizvodnju proinflamatornih citokina.

Goveđi kolostrum sadrži imune faktore slične ljudskom kolostrumu , neke od njih u relevantnijim količinama. Podržava manje aktivan imuni sistem, pomažući u održavanju ravnoteže crevnog ekosistema.

  1. Butirati: soli buterne kiseline (glavni izvor energije za ćelije debelog creva), koje na nivou creva podržavaju integritet sluzokože; stimulišu reapsorpciju natrijuma i vode u debelom crevu; doprinose smanjenju pH creva, stvarajući okruženje koje je nepovoljno za razvoj patogenih bakterija.
  2. Rubrus fructicosus ( divlja kupina): biljka bogata taninima sa adstringentnim i antiinflamatornim svojstvima na sluzokožu creva.

 

  1. Foeniculum vulgare ( komorač ): Anetol , fenolni etar, sadržan u ekstraktu, ima antiinflamatornu i antispazmotičnu aktivnost na crevnoj sluzokoži. Deluje antiseptički i zaustavlja crevne upale. Pospešuje izlučivanje crevnih gasova i mokraće, reguliše probavu i ublažava grčeve.

 

  1. MOS i FOS: su prebiotici, odnosno nesvarljive supstance, koje ne samo da stimulišu rast bakterija koje pomažu u ravnoteži crevne mikroflore, već potenciraju dejstvo probiotika promovišući njihov rast i razvoj.

 

  1. Pektini su prirodne supstance velike adsorpcione moći koje, osim što upijaju višak tečnosti, usporavaju peristaltiku creva, stvarajući zaštitni film na sluzokoži creva. Zbog toga podstiču stvaranje kompaktnih fekalija.

 

  1. Dekstrin, sa funkcijom koja daje energiju, posebno pogodan za organizme oslabljene izmenjenom crevnom homeostazom.

 

Namena:

U slučajevima promenjene ravnoteže crevne flore izazvane faktorima kao što su:

-zatvor i/ili dijarea

– malapsorpcija

– farmakološki tretmani

– crevne infekcije

– neuravnotežena ishrana

– oslabljen imuni sistem

– gastroenteritis

– promena hrane i/ili neizbalansirane dijete

– vakcinacija, stres ili uticaj sredine ( takmičenja, izložbe pasa, rad )

–  crevna parazitoza

– problemi sa kožom, suva i lomljiva dlaka

–  gubitak težine.

 UPOTREBA

 PSI I MAČKE : 1 zarez na špricu na svakih 5 kg, jednom dnevno najmanje 6 dana. U svim slučajevima promena u crevnom ekosistemu, proizvod se mora primenjivati najmanje 6-7 dana, a može se produžiti prema mišljenju veterinara. Kod pasa i mačaka koji su izloženi čestim i ponavljajućim epizodama, proizvod se može primenjivati tokom celog života.

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg
Proizvođač

DRN Pet