Cal+De+Phos Gigant 2200 mg – 30 tableta

Cal+De+Phos Gigant za velike rase pasa je visokokvalitetan kalcijumski suplement za pse. Cal+De+Phos Gigant za velike rase pasa tablete čine kalcijum, fosfor i magnezijum koji uz pomoć vitamina D3, koji povećava nivo kalcijuma u krvi, deluju zajedno u organizmu u cilju pravilnog rasta i formiranja strukture skeletnog sistema. Deficit ili suficit jedne od ovih komponenti mogu kod štenadi i mladih pasa da dovedu do problema u razvoju skeleta.

840.00 din

Šifra proizvoda: 26794 Kategorije: , Oznake: , ,
Spread the love

Opis

Iako se Cal+De+Phos Gigant preporučuje svim rasama pasa postoje rase kod kojih je dodatni unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Bernardinac, Šarplaninac, Akita, Labrador, odnosno svi veliki i teški psi.

Kalcijum je OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi  i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih  rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju , mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal+De+Phos Gigant idealno izbalansiran kalcijumski suplement, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata. Proizvodi se u dva različita pakovanja od 30 i 60 tableta, u zavisnosti da li se daje malim, srednjim ili gigantskim rasama. Razlika je u veličini tablete i količini kalcijuma u jednoj tableti.

SASTAV 100 g 1 tbl/2200 mg
Kalcijum 13,9% 660 mg
Fosfor 4,6% 451 mg
Magnezijum 1,6% 396 mg
Vitamin D3 100.000 i.j. 4,4 i.j.

1 tableta na 15 kg telesne težine jednom dnevno.

Napomena:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u period posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka jer resorbcija prevelike količine kalcijum se taloži u kostima, gde može uzrokovati razlicite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti, kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavicnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

 

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Interagrar