Virbac MILPRO – 4 mg / 10 mg

Virbac Milpro 4 mg / 10 mg – Tablete protiv unutrašnjih parazita za male mačke i mačiće

190.00 din

Šifra proizvoda: 29679 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

MILPRO 4 mg / 10 mg FILM TABLETE ZA MALE MAČKE I MAČIĆE DO 2 kg TELESNE TEŽINE

Milbemicin oksim, Prazikvantel (4 mg+10 mg)/tbl

Film tablete za male mačke i mačiće

Terapija mešovitih parazitskih infekcija mačaka izazvanih nezrelim i adultnim oblicima cestoda i adultnim oblicima nematoda sledećih vrsta:

  • Cestode: Dipylidium caninum, Taenia spp., Ecchinococcus multilocularis
  • Nematode: Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati

Prevencija dirofilarioze mačaka (Dirofilaria imitis) ukoliko je indikovana paralelna terapija protiv cestoda. Ne koristiti u slučajevima kada postoji preosetljivost na neku aktivnu ili pomoćnu supstancu.

Minimalna preporučena doza iznosi 2 mg/kg t.m. milbemicin oksima i 5mg/kg t.m. prazikvantela, jednokratno, oralno. Lek treba aplikovati tokom ili posle unosa malo hrane.

Lek je u obliku tableta male veličine.

U cilju lakše aplikacije lek sadrži mesnu aromu. Tablete se mogu prepoloviti.

Preporučuje se istovremeno tretiranje svih životinja u domaćinstvu. U cilju razvoja efikasnog programa dehelmitizacije treba uzeti u obzir i lokalnu epidemiološku situaciju kao i uslove pod kojim mačka živi, pa je stoga preporučeno tražiti savet veterinara. Česta i ponovljena upotreba bilo kog anthelmintika bez obzira na klasu može da dovede do razvoja rezistencije kod parazita. Ukoliko je prisutna infekcija sa D. Caninum trebalo bi razmotriti i istovremenu terapiju protiv prelaznih domaćina (buve ili vaši) u cilju sprečavanja reinfekcije.

Ehinokokoza predstavlja rizik po ljude. U slučaju pojave ehinokokoze treba pratiti protokol koji obuhvata lečenje, praćenje stanja i bezbednost ljudi. Potrebno je konsultovati eksperte ili parazitološke institute. Bezbednost leka nije ispitivana na iznurenim mačkama ili kod jedinki sa ozbiljno poremećenom funkcijom bubrega ili jetre. Lek se kod takvih životinja ili uopšte ne preporučuje ili je njegova primena zasnovana na prethodnoj proceni odnosa rizika i koristi od strane nadležnog veterinara.

Ispitivanja su pokazala da tretman pasa sa velikim brojem mikrofilaria u cirkulaciji može ponekad dovesti do reakcije preosetljivosti kao što su: bledilo sluzokoža, povraćanje, drhtavica, otežano disanje ili obilna salivacija. Ove reakcije su povezane sa oslobađanjem proteina od uginulih ili umirućih filarija i ne predstavlja direktno toksično dejstvo leka. Upotreba kod pasa obolelih od mikrofilariemije se stoga ne preporučuje. U odsustvu podataka o mačkama sa mikrofilariemijom, primena leka bi trebalo da bude bazirana na proceni odnosa koristi i rizika od strane nadležnog veterinara.

Dostupan samo u veterinarskoj apoteci. Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu. O rizicima i nuspojavama posavetujete se s veterinarom.

NAPOMENA: Iskazana cena je za 1 tabletu!

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg
Proizvođač

Virbac