Vetoquinol UroPet Gel – 120 g

Vetoquinol UroPet gel (120 g) je dopunsko sredstvo hrani za smanjivanje stvaranja struvitnih kamenaca i potporu bubrežnih funkcija kod mačaka i pasa.

1,500.00 din

Šifra proizvoda: 14904 Kategorije: , Oznake: , ,
Spread the love

Opis

Indikacije:

Vetoquinol UroPet ima zakiseljavajuce dejstvo na urin zahvaljujući visokom sadržaju DL-Methionin-a. Taj efekat dovodi do razbijanja struvitnog kamenja bilo kod mačaka sa FUS-om bilo kod pasa koji imaju tendenciju stvaranja struvitnog kamenja u mokraćnim putevima.
UroPet®-a je prilagođen životinjama obolelim od bubrežnih bolesti i predstavlja visokovredan izvor belančevina. Pasta je dobrog ukusa, i može se davati i duže vreme.

U urinu pasa i mačaka mogu se formirati kristali u urinarnom traktu i, posledično, kamenje u mokraćnoj bešici. Sastoje se od minerala koji stvaraju sediment, koji nastaje usled promena u sastavu urina. Jedan od glavnih uzroka promena u sastavu urina je ishrana i količina vode koju životinja pije. U mnogim slučajevima hrana za pse i mačke sadrži previše minerala (kalcijuma, magnezijuma i fosfata), koji se, u slučajevima kada ljubimac pije premalo vode, jednostavno ne mogu pravilno rastvoriti.

Sastojci: slad, sojino ulje, glukozni sirup, melasa šećerne trske, riblje ulje, hidrolizovani svinjski kolagen.
Supstance koje zakišeljavaju mokraću: DL-metionin.

Analitički sastav: Vlaga 13,7%, Sirove masti 27,4%, Sirova vlakna 1,7%, Sirovi pepeo 0,3%, Sirovi proteini 4,9%, Natrijum 0,05%, Kalijum 0%, Sumpor 0%, Hloridi 0%, Magnezijum 0%, Kalcijum 0%, Fosfor 0%.

Dodaci po kg: Aminokiseline: DL-metionin (3c301) 80000 mg. Sadrži glukozu i sojino ulje iz genetski modifikovanih organizama.

Uputstvo za hranjenje:

Zajedno s dnevnim obrocima dati direktno u usta ili pomešati sa hranom.

Mačke: ½ – 1 čajna kašičica (2,5 – 5 ml) 2 do 3 puta dnevno.
Psi: ½ – 3 čajne kašičice 2 do 3 puta dnevno.

 

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Vetoquinol