Super Star – 70 tableta

Vet Planet Super Star – 70 tableta

Dodatak hrani za životinje.

850.00 din

Šifra proizvoda: 22926 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Prirodne komponente:

  • Ginko biloba

Vitamini:

  • L karnitin
  • Lipoinska kiselina

Super Star se koristi radi poboljšanja dobrobiti starijih pasa.

Ginko poboljšava moždanu mikrocirkulaciju, i na taj način poboljšava snabdevenost mozga kiseonikom. Deluje antioksidativno, smanjujući oksidaciju masti i oštećenja nervnih ćelija usled oksidativnog stresa. Antiagregacijski efekat se ispoljava kao smanjenje mogućnosti za nastanak tromba. Prema nekim autorima ekstrakt ginka pokazuje i neuroprotektivni efekat. Ginkolidi stimulišu odbrambene mehanizme čime poboljšavaju astmatična i alergijska stanja i bakterijske infekcije.

L karnitin je biološki aktivan oblik karnitina i njegova esencijalna uloga je u transportu dugačkih lanaca masnih kiselina do mitohondrija, što obezbeđuje potrebnu energiju za fiziološku funkciju ćelije, a ujedno sprečava nagomilavanje masti.

Koristi se kod dijabetesa, periferne polineuropatije (oboljenje perifernih nerava koje se karakteriše trnjenjem, grčevima, peckanjem), kardiomiopatije (oštećenje srčanog mišića), cerebralne ishemije (smanjena koncentracija kiseonika u mozgu), oboljenja srca i krvnih sudova (povećan nivo masti u krvi, ateroskleroza), trovanja metalima. Pošto se dobro usvaja i prolazi moždanu barijeru, koristi se i kod senilnosti, posle moždanog udara, kod Alchajmerove bolesti.

DOZIRANJE: Davati dva puta dnevno

1ml/ 5kg TM

CILJNE VRSTE ZIVOTINJA: Psi

KONTRAINDIKACIJE: Nisu opisane

NEŽELJENA DEJSTVA: Nisu opisana

NAČIN ČUVANJA: Na temperaturi do 25°C, zaštićeno od vlage i svetlosti. Čuvati van domašaja dece.

NAČIN IZDAVANJA: Izdaje se bez recepta

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Vet Planet