Simparica – za pse 5-10 kg

SIMPARICA – Mesečna primena za kompletnu i efikasnu zaštititu.

Simparica tablete su ukusne za žvakanje zato ih psi rado uzimaju. Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta. Ne deliti tablete. Ovaj lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje buva i krpelja u trajanju od 5 nedelja.

1,490.00 din

Šifra proizvoda: 14684 Kategorije: , Oznake: , , ,
Spread the love

Opis

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV:

Aktivna supstanca Sarolaner

Simparica tablete za žvakanje Sarolaner (mg) za pse:

za pse 5-10 kg 20 mg;

INDIKACIJE:

Lečenje infestacije krpeljima (Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus). Ovaj lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje krpelja u trajanju od najmanje 5 nedelja. Lečenje infestacije buvama (Ctenocephalides felis i Ctenocephalides canis). Lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje buva i sprečavanje novih infestacija u trajanju od najmanje 5 nedelja. Lek se može koristiti kao deo strategije lečenja u kontroli alergijskog dermatitisa uzrokovanog buvama. Lečenje sarkoptes šuge (Sarcoptes scabiei) i demodikoze.

KONTRAINDIKACIJE:

Ne primjenjivati u slučaju preosetljivosti na aktivnu supstancu ili na bilo koju od pomoćnih supstanci.

NEŽELJENA DEJSTVA:

Nisu poznata Ukoliko primetite ozbiljno, ili bilo kakvo drugo neželjeno dejstvo koje nije ovde navedeno, o tome obavestite nadležnog veterinara.

CILJNE VRSTE ŽIVOTINJA:

Psi

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE:

Za peroralnu primenu. Tablete se mogu primeniti sa ili bez hrane. Lek treba davati u dozi 2 – 4 mg/kg telesne mase u skladu sa težinom psa.

Tablete Simparica su ukusne za žvakanje zato ih psi rado uzimaju . Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta. Ne deliti tablete.

UPUTSTVO ZA PRAVILNU UPOTREBU LEKA:

Tablete Simparica su ukusne za žvakanje zato ih psi rado uzimaju . Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta.

POSEBNA UPOZORENJA ZA ČUVANJE LEKA:

Ne zahteva posebne uslove čuvanja. Čuvati van domašaja dece. Rok upotrebe: 30 meseci

Usled nedostatka raspoloživih podataka, lečenje štenadi mlađe od 8 nedelja i pasa lakših od 1,3 kg telesne mase bi trebalo bazirati na proceni koristi/rizika od strane odgovornog veterinara.

Upotreba tokom graviditeta i laktacije:

Bezbednost leka nije utvrđena za vreme graviditeta, laktacije ili na životinjama namenjenim za parenje. Laboratorijska ispitivanja na pacovima i kunićima nisu pokazale nikakvo teratogeno dejstvo. Za vreme graviditeta i laktacije upotrebiti lek samo u skladu s procenom koristi/rizika od strane odgovornog veterinara.

Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu leka. U slučaju neželjenih efekata konsultujte se sa vašim veterinarom.
U skladu sa zakonskom regulativom proizvod se ne prodaje preko Interneta već isključivo u veterinarskoj apoteci.

Dostupan samo u veterinarskoj apoteci. Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu. O rizicima i nuspojavama posavetujete se s veterinarom.

NAPOMENA: Iskazana cena je za 1 tabletu!

Dodatne informacije

Težina 0.01 kg
Proizvođač

Zoetis