Sera Med Flagellol – 10 ml

Sera Med Flagellol 10 ml – lek protiv bolesti „rupe na glavi“

  • Bolest koja je izazvana nedostatkom hranjivih materija
  • Uzročnik nastanka bolesti su paraziti koji žive u crevima
  • Bolest često napada ciklide – posebno južnomeričke, oskare i diskuse
  • U roku od 24 časa lek uništava sve crevne parasite
  • Tretman se sprovodi 3 dana

1,400.00 din

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 29149 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Bolest “rupe u glavi” spada u bolest koja je izazvana nedostatkom hranjivih materija koje su potrebne za normalan rast i razvoj riba. Bolest izazivaju Flagellate iz roda Spironucleus i Hexamita, paraziti koji živi u crevima i koji su u stanju da oštete sistem varenje. Rezultat je smanjena moć apsorpcije hranjivih materija iz hrane što dovodi do nedostatka vitamina C i D, kalcijuma i  fosfora. Bolest često napada ciklide – posebno južnomeričke, oskare i diskuse.

Simptomi: Obolela ribica često odbija hranu, na glavi se pojavljuje mala rupica koja je teško uočiti i postepeno se šire tako da uzrokuje rane na epitelu, ponekad se mogu videti i mali bieli crvići kako izviruju iz tih oštećenja. Riba postaje anoreksična i letargična.

Sera Med Professional Flagellol je lek namenjen za uklanjanje ovih i ostalih crevnih parazita. Lek se bazira na thiazole-u i menadione-u poznatim kao vitamin K3. Pokazalo se da njihova kombinacija garantuje znatno bolje rezultate od pojedinačnog dejstva. U roku od 24 časa uništava sve crevne parasite.  Namenjen za ribice koje žive u slatkovodnim i morskim akvarijumima.

Uputstvo za upotrebu:

Dodati 1 ml seruma na svakih 40 litara akvarijumske vode. Ravnomerno rasporediti preparat mešanjem vode. Ukloniti biološke filtere uključujući UV lampe i aktivni ugalj. Nakon 3 dana promeniti 80% količine vode u akvarijumu. Očistiti biološke filtere pre nego se ponovo stave u rad.

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg
Proizvođač

Sera