PetCalm, sprej za smirenje pasa – 300 ml

Vet Planet PetCalm je potpuno prirodan proizvod za spoljašnju upotrebu, a koji deluje smirujuće na životinje i najčešće se koristi kod pasa i mačaka, mada je efikasan i kod ptica. Deluje opuštajuće zahvaljujući esencijalnim uljima, ali ne deluje po principu sedacije životinje i kao takav potpuno je bezbedan.

2,770.00 din

Šifra proizvoda: 22777 Kategorije: , Oznake: , ,
Spread the love

Opis

SASTAV:

Prirodne komponente:

  • Valerijana
  • Vetiver
  • Žalfija
  • Bosiljak
  • Matičnjak
  • Etarsko ulje lavande

Konzervansi i rastvarači:

  • Glicerin
  • Prečišćena voda

PRIMENA:

PETCALM sadrži pažljivo odabranu smešu esencijalnih ulja koja deluje na smanjenje stresa i anksioznosti, kao i opuštanje kod životinja, ali bez sedacije. Dejstvo opuštanja postiže se povećanjem GABA-e (gama-amino-buterna kiselina) prirodne hemikalije, koja se proizvodi u mozgu, i prenosi od nerva do nerva kao umirujuća poruka kada je telo pod stresom.

CILJNE VRSTE: psi, mačke, konji, ukrasne životinje, kunići, ptice.

DOZIRANJE :

Pre primene preparat blago promućkati.

PetCalm sprej se nanosi prskanjem na ruku ili rukavicu i utrljava na krzno ili direktno prskanjem na dlaku životinje u predelu vrha grudi, pod bradu , njušku i obraze, pri čemu treba izbeći direktno prskanje u nosne otvore, oči i uši.

 

Veličina i vrsta životinje Pakovanje od 300 ml Pakovanje od 50 ml
Mali psi, kunići, mačke, ptice 3-4 10-15
Srednji i veliki psi 5-7 20-28
Konji 7-10

Za jedan tretman standardnim pakovanjem mačaka i manjih pasa dovoljno je poprskati 3-4 puta, dok je za srednje i veće pse potrebno poprskati 5-7 puta. Potrebno je sačekati 15-20 minuta za početak delovanja. Proizvod je pH neutralan, blagotvorno deluje na kožu i krzno i nema neželjenih reakcija, a sama dlaka nakon toga ima vrlo prijatan miris.

Preparat deluje odmah i može se ponoviti u intervalima od 2 do 6 sati (individualna podnošljivost), ali i češće kod izraženih potreba za smirenjem. PetCalm sprej se najčešće koristi kod svih stresnih situacija za životinju: vatromet, grmljavina, putovanje, sam u kući, promena prebivališta, buka, poseta veterinaru ili frizeru, kao i u situacijama promena ponašanja (naročita agresivnost), uporno češanje i griženja okoline, smanjenje apetita. Radi lakšeg pregleda preporuka veterinarima je da desetak minuta ranije isprskaju prostirku za uvijanje životinje. Dreseri pasa mogu upotrebljavati ovaj proizvod radi lakšeg i bržeg treninga. PetCalm sprej se može prskati i na prostirku životinje, sedište u kolima, opremu za pokrivanje ili bokseve za transport. Frizeri mogu aplikovati PetCalm na sto i opremu kao i na kecelju.

Za ptice i kuniće, PetCalm se aplikuje tako sto se može poprskati kavez, prostirka, ili krpu naprskati i prekriti kavez .

Konjima se aplikuje prskanjem na ruku i nanošenjem po nosnoj ploči, obrazima i vratu .

PetCalm električni difuzor se može koristiti svakodnevno, i poželjno je uključiti ga u blizini gde vaša životinja boravi. Bočica od 45 ml traje do 8 nedelja i pokriva prostor od 50 m2. Rastvor esencijalnih ulja se sporo oslobađa u malim koncentracijama i obezbeđuje konstantnu dozu za vaše ljubimce. Ljubimac postaje pažljiv i prijemčiv. Uz svoje opuštajuće dejstvo, PetCalm difuzor ima i jako prijatan miris tako da neutrališe neprijatan miris u prostoriji. Za očuvanje difuzora potrebno je isključivati ga kada nema potrebe za korišćenjem, u suprotnom može doći do pregrevanja filtera, čime bi se izgubila funkcija upijanja rastvora.

KONTRAINDIKACIJE: Nema

NEŽELJENA DEJSTVA: Nema

KARENCA: Nema

NAČIN ČUVANJA: Čuvati na suvom i hladnom mestu, zaštićeno od svetlosti i vlage.

Čuvati van domašaja dece. Čuvati u zatvorenom pakovanju.

NAČIN IZDAVANJA: Izdaje se bez recepta. PETCALM je klasifikovan kao prirodni, biljni suplement koji je netoksičan i potpuno bezbedan, čak i za male i mlade životinje, kao i za ljude.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Proizvođač

Vet Planet