Fortan Glykan Compact – 1000 g

Fortan Glykan Compact – tablete za pse 1000 g/1000 tableta

Glikan u FORTAN-u Glykan Compact održava pokretljivost zglobova i lokomotornog sistema.

17,400.00 din

Šifra proizvoda: 29377 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Značajan deo fascije i hrskavice sastoji se od glikozamin glikana. Snabdevaju tkivo elastičnošću i osiguravaju izgradnju hrskavice, zglobova, tetiva i intervertebralnih diskova. Mnogo vitalnih supstanci sadržanih u mesu školjki zelene ljuske je jedinstveno.

Pored GAG-a (glikozaminoglikani), ekstrakt dagnje sadrži 10 različitih mineralnih hranljivih sastojaka, 10 L-aminokiselina esencijalnih za organizam, omega-3 masne kiseline, enzime i mikrohranljive sastojke za održavanje vezivnog tkiva i hrskavice. Sa 40% ekstrakta školjki zelene ljuske FORTAN Glykan Compact 40% ekstraktom školjki iz zelene školjke sa Novog Zelanda (Perna canaliculus) sa glikozaminoglikanima, želatinom, mineralnim algama, biljnim proizvodima, kvascima.

S obzirom da se ni hrskavica ni vezivno tkivo ne snabdevaju krvlju, tkiva se moraju snabdevati drugim sredstvima. To se dešava pomoću difuzije, pomeranja tečnosti između sinovije (sinovijske tečnosti), hrskavice i vezivnog tkiva. Preduslov za to je da je na raspolaganju dovoljno sinovije i dovoljno vode ugrađeno u hrskavicu i vezivno tkivo. Ovde glikozaminoglikani služe kao skladište vode u hrskavici i vezivnom tkivu. Oni pomažu u izgradnji nove sinovije. Nedostajuća hrskavica se izgrađuje, a ligamenti i zglobne kapsule se takođe stabilizuju. Takođe sadrži metionin za sulfaciju glikozaminoglikana u zglobovima. Metionin takođe podržava prirodnu konstituciju tela. Štenci velikih rasa trebaju više glikana od ostalih, kao i psi performansi i, pre svega, stari psi. Glikan u FORTAN-u Glykan Compact održava pokretljivost zglobova i lokomotornog sistema.

Sastojci: Mesno brašno od školjki 40%, minerali, želatin, kvasci, proizvodi od povrća, alge.

Prosečna analiza: Sirovi proteini 43,2%, sirova ulja i masti 5,5%, sirovi pepeo 18,2%, sirova vlakna 1,7%.

Dodaci po kg: DL-metionin 20.000 mg, L-glicin 10.000 mg.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Proizvođač

Fortan