Dr.VET Multivet – 100 tableta

Dr.VET Multivet se preporučuje kod sportskih, službenih i lovačkih pasa naročito u periodu pojačane fizičke aktivnosti – 100 tableta.

960.00 din

Šifra proizvoda: 24282 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

SASTAV: Proteina 2,9%, masti 2%, Ca-kalcijuma 6 %, P-fosfora 3%.

Sadrži po kg:
Vitamin A, retinol acetate 1.000.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 100.000 IU, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 4.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 200 mg, Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg Vitamin B2, riboflavine 800 mg, Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 400 mg, Folna kiselina 200mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 1 mg, Vitamin C, ascorbic acid 5000 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 1000 mg, Niacin, Nicotinamide 2500 mg, Biotin H2 20 mg, Gvožđe-(Fe) sulfat 3000 mg, Bakar-helate 200 mg, Cink-(Zn) sulfat 2.700 mg, Mangan-(Mn) sulfat 2.000 mg, Magnezium-(Mg) oksid 1.000 mg, Kobalt-(Co) 20 mg, Jod-(I) 35 mg, Selen-(Se) 5 mg, Taurin 20.000 mg, Omega 3-(iz Schizochytrium limacinum) 2000 mg

Sadržaj pomoćnih supstanci: Pivski kvasac, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.

MULTIVET

Psi i mačke su svakodnevno izloženi određenom fizičkom naporu i aktivnostima. Veoma često sama hrana koju koristimo u ishrani naših ljubimaca nije adekvatno nutritivno izbalansirana, pa se javljaju deficiti određenih minerala i vitamina u organizmu. Zato vlasnici pasa i mačaka za svoje ljubimce treba da koriste kao izvor mikro i makroelemenata jedan ovakav proizvod. Naše stručno, odgajivačko i izložbeno iskustvo nas je navelo na razvoj ovakvog proizvoda, kako bi zadovoljili potrebe ljubimaca koji su izloženi fizičkom naporu, kao i njihovu pripremu za izložbe i prezentaciju. Nivo minerala i vitamina je optimalan da zadovolji i najzahtevnijeg psa i mačku. Minerali su najčešće organskog (helatnog) oblika, koji predstavlja formu koju organizam najlakše iskoristi. Prisustvo Omega 3 masnih kiselina doprinosi pozitivnom efektu Multiveta na više organa i metaboličkih procesa u organizmu. Zbog svojih bioloških uloga Omega 3 masne kiseline koriste se u ishrani takmičarskih pasa, starijih pasa i mačaka, životinja koje pate od hroničnih zapaljenja (osteoartroze, hronične disfunkcije bubrega, kožnih bolesti). Omega 3 masne kiseline imaju važnu ulogu u funkcionisanju mozga, pravilnom rastu i razvoju podmlatka, smanjuju faktore za razvoj srčanih oboljenja i artritisa.

Taurin je esencijalna aminokiselina u ishrani mačaka. Osnovna uloga ove aminokiseline je da potpomaže optimalan rad reproduktivnog sistema kao i čula vida. Nedostatak u hrani se vrlo brzo ispoljava pojačanim kvarenjem zuba, poremećajem reprodukcije, kardiovaskularnim poremećajima, gubitkom vida. Uključivanjem taurina u Multivet se omogućava zadovoljenje dnevnih potreba za ovom aminokiselinom.

Sportski i lovački psi u toku lovne sezone vrlo često ne dobijaju optimalne doze vitamina i minerala, pa se tako i njihov zdravstveni status vremenom pogoršava. Odrasli lovački psi mogu u toku lovne sezone dobijati i dvostruku dnevnu dozu Multiveta, kako bi prevazišli potencijalne zdravstvene probleme.

Multivet se pokazao dobro i u ishrani pasa koji su bili izloženi stresu, dugim transportima i promeni sredine. U takvim situacijama apetit pasa opada, pa se na osnovu toga depo i zalihe vitamina i minerala u organizmu smanjuju.

Broj sastojaka, kao i njihovi nivoi ukazuju da se radi o jednom kompleksnom i visoko kvalitetnom proizvodu, namenjenom ishrani pasa i mačaka. Iskustveno smo primetili da upotreba ovog proizvoda u ishrani ispoljava pozitivne efekte u prvom periodu korišćenja.

Pakovanje: 100 tableta

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

Multivet je namenjen svim kategorijama i uzrastima pasa i mačaka.
Za jačanje imuniteta i otpornosti na bolesti i infekcije preporučujemo redovnu dnevnu dozu Multiveta 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.
Multivet se preporučuje kod sportskih, službenih i lovačkih pasa naročito u periodu pojačane fizičke aktivnosti. Multivet se pokazao dobro i kao dodatak u ishrani pasa i mačaka koji su bili izloženi stresu, dugim transportima i promeni sredine. U takvim situacijama apetit pasa opada, pa se na osnovu toga depo i zalihe vitamina i minerala u organizmu smanjuju.U ovim slučajevima preporuka je terapeutska doza Multiveta 2 tablete na 10 kilograma telesne mase.

Redovna dnevna preporučena doza:
1/2 tablete za mačke.
1 tableta na 10 kg telesne težine psa.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
1 tablete za mačke.
2 tablete na 10 kg telesne težine psa.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Dr.VET