Dr.VET Dermavet – 100 tableta

Dr.VET Dermavet – vitaminsko mineralni dodatak u ishrani pasa i mačaka – 100 tableta

Dermavet je proizvod koji se sastoji od vitamina, minerala, nezasićenih masnih kiselina i kvasaca.

1,100.00 din

Šifra proizvoda: 24271 Kategorije: , Oznake: , ,
Spread the love

Opis

SASTAV: Proteina 17,9%, masti 2%.

Sadrži po kg :
Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg, Vitamin B2, riboflavine 1000 mg, Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 400 mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 1 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 1000 mg, Niacin, Nicotinamide 2.000 mg, Biotin H2 50 mg, Folna kiselina 400 mg, Bakar-(Cu) sulfat 400 mg, Cink-(Zn) sulfat 1.000 mg, Cink-(Zn) helat 1.000 mg, Mangan-(Mn) sulfat 1.000 mg, Selen(Se) 5mg, Omega 3-(iz Schizochytrium (imacinum) 6000 mg.

Sadržaj pomoćnih supstanci: Pivski kvasac, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.

DERMAVET
Zdravlje kože, kao i kvalitet dlake pasa i mačaka predstavljaju veoma bitan segment u životu naših ljubimaca. Mnoge rase pasa imaju probleme sa kvalitetom dlake kao i sa zdravljem kože, s obzirom da ne potiču iz naše klimatske zone, a pri tom koriste namirnice u ishrani koje nisu postojale u njihovoj postojbini. Ovoj problematici se mora pristupiti veoma detaljno i studiozno, s obzirom da su faktori koji utiču na kvalitet dlake i kože višestruki. Problemi kože koji su jako česti su alergijske reakcije, iritacija zbog prisustva parazita, upala kože. Problemi dlake su: suva i krhka dlaka, dlaka bez sjaja, opadanje dlake kao i gubitak pigmentacije.

Dermavet je proizvod koji se sastoji od vitamina, minerala, nezasićenih masnih kiselina i kvasaca.
Svaki od ovih sastojaka ima svoju upotrebnu funkciju u poboljšanju zdravstvenog stanja kože i dlake. Biotin učestvuje u sintezi keratina (osnovnog sastojka dlake, kože i noktiju). Esencijalne masne kiseline utiču na stabilizaciju i smanjenje upalnih procesa. Pored ove uloge utiču i na kvalitet i sjaj dlake.
Pivski kvasac je izvor vitamina i minerala koji ispoljavaju pozitivan efekat na kvalitet i zdravlje kože i dlake.
Vitamini B kompleksa ispoljavaju svoj pozitivan efekat na sjaj dlake pa su zbog toga uključeni u Dermavet.
Organski i neorganski Cink utiču na zdravlje i obnovu kože kao i na kvalitet dlake.

Korišćenjem Dermaveta kod pasa i mačaka se mogu primetiti pozitivni efekti već u prvih nekoliko dana. Preventivno korišćenje ovog proizvoda se preporučuje u periodu izložbene sezone, kao i u periodu linjanja kako bi se smanjio njegov intenzitet.

Pakovanje: 100 tableta

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

Dermavet se koristi kod alergijskih reakcija na koži, iritacija zbog prisustva parazita, upala kože. Preporučuje se 2 puta godišnje prilikom menjanja dlake i pojačanog linjanja. U ovakvim situacijama daje se terapeutska doza Dermaveta 2 tablete na 10 kilograma telesne mase u trajanju od 3 do 5 nedelje a, zatim nastaviti sa redovnom, dnevnom dozom 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.
Koristiti Dermavet u pripremama pasa i mačaka za izložbenu sezonu kao i tokom cele sezone. Za ove potrebe preporučujemo redovnu, dnevnu dozu 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.
Dermavet zbog svog izbalansiranog sastava može da se koristi u neograničeno dugom periodu.

Redovna, dnevna preporučena doza:
1 tableta do 10 kg telesne težine.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
2 tablete do 10 kg telesne težine.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

Dr.VET