Virbac Vitaminthe Pasta – 10 ml

VIRBAC Vitaminthe pasta je antihelmintik širokog spektra, koristi se za sprečavanje i lečenje parazitoza gastrointestinalnog trakta za pse, štenad, mačke i mačiće.

860.00 din

Šifra proizvoda: 22310 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

VITAMINTHE pasta: niklozamid, oksibendazol (240mg/ml+30mg/ml) oralna pasta za pse, štenad, mačke i mačiće. Pogodna za prvo čišćenje od unutrašnjih parazita.

Vitaminthe pasta je antihelmintik širokog spektra, koristi se za sprečavanje i lečenje parazitoza gastrointestinalnog trakta za pse, štenad, mačke i mačiće. Lek se daje oralno, preko usta, jednokratno. Doza je 0,5 ml na 1kg telesne mase. Svaki graduisani podeok odgovara 2kg telesne mase. Štenad i mačići tretiraju se dva puta u razmaku od mesec dana između 6. i 12. nedelje života. Mačke i kuje tretiraju se tri puta godišnje i to tokom teranja, jednu nedelju pre partusa i 3-4 nedelje posle partusa.

Lek se daje na prazan želudac, najbolje ujutru, direktno na jezik životinje ili u zalogaju hrane.

Kod nekih životinja je moguća pojava prolaznog abdominalnog bola, razmekšavanja fecesa, povraćanje i dijareja u toku primene paste.

Lek se daje jednokratno, oralnim putem. Doza je 15 mg /kg t.m. oksibendazila i 120 mg/kg t.m. niklozamida, odnosno 0.5ml / kg t.m. oralne paste. Svaki graduisani podeok plastičnog oralnog injektora odgovara 2 kg telesne mase. Lek bi trebalo primeniti kao jednu pojedinačnu dozu, direktno na jezik životinje ili u zalogaju hrane. Nije potrebno gladovanje pre upotrebe. Pre prve primene, podesiti graničnik na klipu na prvi podeok do tela injektora te pritisnuti klip kako bi eliminisali prvi mlaz. Posle ovoga je plastični oralni injektor spreman za upotrebu.

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV

1 ml oralne paste sadrži:

Aktivna supstanca:

Niklozamid – 240 mg

Oksibendazol – 30 mg

Pomoćne supstance:

Natrijum-disulfit 1mg Natrijum- benzoat 2,2 mg Za kompletan spisak pogledati 6.1

Indikacije: Lečenje parazitoza gastrointestinalnog sistema uzrokovanih nematodama (Ascaris, Ancylostoma, Uncinaria spp.) i cestodama i (Taenia spp.) 4.3

Kontraindikacije: Ne daje se životinjama kod kojih je utvrđena atonija creva,dijareja i poremećena funkcija jetre.

Dodatne informacije

Težina 0.01 kg
Proizvođač

Virbac