VetPlus Flumax pasta – 100 ml

VetPlus Flumax pasta – 100 ml

Kada treba koristiti FLUMAX?

Kod mačaka koje ispoljavaju simptome infekcije gornjih respiratornih puteva kako bi se smanjili simptomi bolesti i širenje virusa.

3,600.00 din

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: 30423 Kategorije: , Oznake: ,
Spread the love

Opis

Pozadina:

Simptomatika mačije prehlade je najčešće infekcija gornjih respiratornih puteva izazvana mačijim Herpes virusom (FHV) i mačijim Kalici virusom (FCV).

Pošto je imunološki sistem mačke kompromitovan dolazi do sekundarnih bakterijskih infekcija. Simptomi mačije prehlade najčešće su: kijanje, nazalni i okularni iscedak, povišena temperatura i gubitak apetita.Težina simptoma bolesti varira i može biti i fatalna.

Najrizičniji su mačići, starije mačke i imunokompromitovane jedinke.

Postupak kod viralnih stanja:

Nakon akutne infekcije sa FHV, mačke često ostaju latentno infektivne do kraja života i nastavljaju da šire virus u vreme kada im je funkcija imunog sistema kompromitovana, čime ga čine jako prenosivim na druge jedinke.

Jako je važno da lečimo pojedinačne slučajeve, ali ujedno da smanjimo mogućnost širenja virusa na druge mačke. Da bi se sprečilo širenje viralnih stanja, mora se smanjiti broj prenosilaca. Za latentne virusne infekcije, smanjivanje stresa je ključno kod količine virusa koji se izlučuje.

Nutritivna podrška:

Mačke sa infekcijom gornjih respiratornih puteva često imaju loš apetit, što otežava obezbeđivanje nutritivne podrške koja im je potrebna. FLUMAX® je jako ukusna pasta bogata nutritijentima koja je napravljena za tačno ovakve situacije.

Obezbeđujući tačan nivo nege, može se ublaziti ozbiljnost problema respiratornog trakta.

L-Lizin:

Aminokiselina koja ima anti-viralne tendencije, pomažući u redukciji replikacije FHV-1(1,2), širenja virusa tokom stresnih perioda(2), i u ublažavanju ozbiljnosti kliničkih simptoma.

Ekstrakt brusnice i nara:

Antioksidativni voćni ekstrakt sa anti-bakterijskim, anti-viralnim I anti-inflamatornim delovanjem (3,4) koji mogu pomoći pri redukovanju inficiranje ćelija domaćina sa FCV(4).

Cink:

Esencijalni mikroelement sa anti-oksidativnim i imunostimulativnim delovanjem koji doprinesi boljem zdravstvenom status.

Pelargonium sidoides:

Biljni ekstrakt sa anti-bakterijskim i anti-viralnim dejstvom, koji prirodno podstiče imuni sistem i pomaže odbrambene sisteme u gornjim respiratornim putevima.

Vitamini B kompleksa:

Vitamini B6 i B3. Ovi vitamini učestvuju u mnogim procesima uključujući ćelijski metabolizam i oslobađanje energije iz hrane.

Uputstvo za upotrebu:

Starost                           Doza

Odrasle mačke               2 pumpice, dva puta na dan

Mačići          1 pumpica, dva puta na dan Svaka pumpica sadrži 1,5 ml

Ako je potrebno doza se može prilagoditi po tome što je doza 3 ml na 4,5 kg telesne mase, dva puta na dan.

Dodatne informacije

Težina 0.1 kg
Proizvođač

VetPlus