ArtroPet Forte 750 mg – 60 tableta

ARTROPET FORTE tablete obnavljaju meka tkiva, hrskavice i zglobove. Tablete sadrže glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan). Aktivne supstance deluju sinergistički dajući rezultate višestrukog delovanja.

1,140.00 din

Šifra proizvoda: 26800 Kategorije: , Oznake: , ,
Spread the love

Opis

ARTROPET FORTE tablete  pogodne su za sve rase pasa. Pomaže uspostavljanju funkcije zglobova i pokretljivosti,

ARTROPET FORTE tablete  deluju u očuvanju, prevenciji i lečenju bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

U situacijama u kojima Vaš pas ima problema sa kretanjem usled oštećenih ili obolelih zglobova, izazvanim trošenjem hrskavice, istegnućem tetiva ili oslabljenim ligamentima, primarni vid terapije svakako podrazumeva uzimanje tableta  ARTROPET FORTE koji u svom sastavu imaju glukozamin, hondroitin, MSM (metilsulfonilmetan) i hijalurinsku kiselinu.

Glukozamin reguliše sintezu kolagena u hrskavici i može pružiti blage protivupalne efekte. Glukozamin se najčešće konzumira u formi glukozamin-sulfata, koji je široko dostupan za redovnu primenu, sa primarnom funkcijom podsticanja oporavka zglobova kroz regeneraciju hrskavice.

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ishranjuje krvotok i doprinosi njenoj većoj elastičnosti. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena.

MSM (metilsulfonilmetan) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, dlaci, noktima i koristi telu u uklanjanju toksina, uključujući akumuliranu mlečnu kiselinu. Dramatično smanjuje vreme oporavka nakon napornog vežbanja ili prekomernog rada.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u mnogim tkivima i tečnostima, ali obilnije u zglobnim hrskavicama i sinovijalnoj tečnosti. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u normalnoj funkciji sinovijalne tečnosti, gde je delimično odgovoran za podmazivanje i viskoelastičnost sinovijalne tečnosti. Hijaluronska kiselina proizvodi antiartritične efekte preko višestrukih mehanizama koji uključuju receptore, enzime i druge metaboličke puteve

ARTROPET FORTE se koristi za ublažavanje znakova upale tetiva i vezivnog tkiva, ukočenosti zglobova i bolova izazvanih spondilozom i artritisom. Preparat se može koristiti i preventivno, u skladu sa propisanim dozama.

SASTAV 100 g 1 tableta (750 mg)
Glukozamin sulfat 53 g 400 mg
Hondroitin 10,7 g 80 mg
MSM 5.3 g 40 mg
Hijaluronska kiselina 1,5 g 11,20 mg
Magnezijum stearat 3,5 g 25,8 mg
Ostalo 26 g 193 mg

1 tableta na 10 kg telesne mase jednom dnevno

Predlog

1 tableta do 10 kg telesne mase, 2 tablete od 11 do 20 kg, 3 tablete od 21-30 kg, 4 tablete preko 30 kg.

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Proizvođač

PETVET